'Demokrasimize ve irademize düşman olan şer odaklarını hiçbir zaman unutmayacağız'

AK Parti Kütahya İl Başkan Vekili Yasemin Aşıkovalı Çakır, Demokrasimize ve irademize düşman olan şer odaklarını hiçbir zaman unutmayacağız dedi.

AK Parti Kütahya İl Başkan Vekili Yasemin Aşıkovalı Çakır, "Demokrasimize ve irademize düşman olan şer odaklarını hiçbir zaman unutmayacağız" dedi.

Çakır, 27 Mayıs Askeri Darbesi’nin yıldönümünde, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Yılmaz Kocatürk, AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Usame Doğan, AK Parti Kütahya İl Kadın Kolları Başkanı Melek Mankan ve bazı parti yöneticileri ile birlikte basın açıklaması yaptı.

Adnan Menderes ve yol arkadaşlarının aziz hatıralarının yaşatılması amacı ile milletin evlatlarının yargılanarak idam edildiği Yassı Ada’nın, ismi değiştirilerek "Demokrasi ve Özgürlükler Adası" ismini aldığını hatırlatan Yasemin Aşıkovalı Çakır, "Aziz Milletimiz, medeniyet tarihi boyunca türlü fedakarlıklarla devlet olarak kalmak uğruna birçok bedel ödemiştir. Bağımsızlığı uğruna her şartta mücadele eden milletimiz, hukukun ve demokrasinin vesayet altına alındığı birçok dönemden geçmiş ve bu günlere gelmiştir. Vesayet, hüküm sürdüğü her dönemde haksız ve hukuksuz olarak masum insanların kanına girmiş, vatansever milletin evlatlarını postallarıyla ezmiştir. Türkiye birçok kez darbelere maruz kalmıştır. Bu darbeler milletimizin bünyesindeki demokrasi, ekonomi, insan hakları, sivil ve sosyal hayat unsurlarına zarar vermiştir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nde, hukukun askıya alındığı, toplumsal ve siyasal düzene ilk darbe; 27 Mayıs 1960’ta, Başbakan Adnan Menderes ile yol arkadaşlarının tutuklanması ve idam edilmesiyle gerçekleştirilmiştir. 27 Mayıs Darbesi, milli irade ile arasına perde çekenlerin demokrasiye, vicdanlara, hukuka ve insanlığa yönelik ihaneti olarak hafızalarımıza kazınmıştır. 1950 yılında dönemin tek parti hegemonyasını geride bırakarak milli iradenin teveccühü ile iktidara gelen Adnan Menderes ve yol arkadaşları, kısa zamanda ortaya koydukları yatırımlar ve hayata geçirdikleri projeler ile Türkiye’yi bir adım ileri taşımışlardır. 27 Mayısların, 12 Eylüllerin, 28 Şubatların, 15 Temmuzların Anadolu feraseti karşısında zavallı kalacağını, bu ülkede darbeler döneminin artık kapandığını, her türlü vesayete karşı var olan mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğimizi belirtiyor; demokratik ve müreffeh bir Türkiye’de yaşayabilmemiz için serden geçen Adnan Menderes, Fatin Rüştü Zorlu ve Hasan Polatkan başta olmak üzere tüm demokrasi şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. Demokrasimize ve irademize düşman olan şer odaklarını hiçbir zaman unutmayacağız" diye konuştu.

İhlas Haber Ajansı

Bakmadan Geçme