Balıkesir tarihine asırlık dokunuş

Balıkesir şehir merkezinde yaklaşık 50 bin metrekarelik alanda meydan düzenleme, sokak sağlıklaştırma ve cephe iyileştirme çalışmaları yürüten Büyükşehir Belediyesi Zağnos Paşa Camisi ve Şeyh Lütfullah Camisi meydanlarının düzenleme çalışmaları ile Kazım Özalp Sokak'taki tarihi binaların restorasyonlarını tamamlıyor.

Balıkesir şehir merkezinde yaklaşık 50 bin metrekarelik alanda meydan düzenleme, sokak sağlıklaştırma ve cephe iyileştirme çalışmaları yürüten Büyükşehir Belediyesi; Zağnos Paşa Camisi ve Şeyh Lütfullah Camisi meydanlarının düzenleme çalışmaları ile Kazım Özalp Sokak’taki tarihi binaların restorasyonlarını tamamlıyor.

Tarihi mirasa sahip çıkan, koruyarak yaşatan Balıkesir Büyükşehir Belediyesi; Saat Kulesi’nden Dumlupınar Mahallesi’ne, Zağnos Paşa Cami Meydanı’ndan Yeni Çarşıya kadar olan yaklaşık 50 bin metrekarelik alan ile Şeyh Lütfullah Cami ve çevresinde sürdürdüğü kentsel tasarım çalışmalarına hız verdi. Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, beraberinde Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan ile devam eden düzenleme ve restorasyon çalışmalarını inceledi. Zağnos Paşa Cami ikinci etap meydan düzenleme, Şeyh Lütfullah Cami çevre düzenleme çalışmasını sürdüren Büyükşehir, Dumlupınar Mahallesi Kazım Özalp Sokak’ta 8 tescilli binanın restorasyonunu tamamlarken 11 binanın ise restorasyonuna devam ediyor. Proje tamamlandığında Çamlık Alanı, Dumlupınar Mahallesi, Zağnos Paşa Cami ile meydanı ve Yeni Çarşı birbirine entegre bir hale gelerek ziyaretçilerin eski Balıkesir’i deneyimleyebileceği bir tarih koridoru oluşturulacak.

Balıkesir tarihine asırlık dokunuş

Haberin Devamı İçin Tıklayın
1
2
3
İhlas Haber Ajansı

Bakmadan Geçme