Balıkesir haber gündemi (17 Şubat 2022 Perşembe)

Balıkesir'in 17 Şubat 2022 Perşembe gündemine ait haber özetlerini okurlarımız için derledik. İşte Balıkesir ve ilçelerinde Perşembe gündeminden satır başları...

39 düzensiz göçmen kurtarıldı

Ayvalık'ta, Midilli Adası'na gitmek isterken Yunanistan unsurlarınca Türk karasularına itilen 39 düzensiz göçmen kurtarıldı.

Edinilen bilgiye göre, Sahil Güvenlik botları Ege Denizi’nde Ayvalık açıklarında iki ayrı lastik botla iki grup düzensiz göçmenin olduğu bilgisine ulaştı.

Haber

Hemen harekete geçen Sahil Güvenlik ekipleri; Yunanistan unsurlarınca Türk karasularına itilen göçmenleri kurtardı.

Ayvalık’ın Cunda Adası’na getirilen göçmenlere yiyecek, içecek, ilaç ve tıbbi malzeme gibi insani yardımlarda bulunuldu.

Balıkesir polisi dolandırıcılık çetesini çökertti

Ayvalık ilçesinde, bir vatandaşı FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne karıştığı bahanesiyle yaklaşık 3 milyon lira dolandıran çete, polisin 3 ay süren çalışmaları sonucunda Şanlıurfa ve Mersin'de kıskıvrak yakalanarak çökertildi.

Geçtiğimiz 14 Şubat günü eş zamanlı operasyonlar sonucunda 4 kişilik dolandırıcılık çetesinin üyeleri kıskıvrak yakalanarak Ayvalık’a getirildi.

Haber

Ayvalık İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde 3 gün gözaltında tutulan 4 şüpheli bugün adliyeye çıkarıldı.

Yapılan yargılama sonrasında dolandırıcılık çetesi üyelerinden 2’si tutuklanarak cezaevine gönderilirken, diğer 2 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Suzan Yaz Parkı yenileniyor

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde Suzan Yaz Parkı yapılan çalışmalarla yenileniyor. Öğretmenler Mahallesinde bulunan Suzan Yaz Parkı'nın yenileme çalışmaları başladı.

Haber

Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalarda 2 bin metrekare alanda kurulu olan parkın yürüyüş yollarına parke taşla döşenirken, otomatik sulama sistemleri yenilendi.

Trafik kazasında iki kişi yaralandı

Balıkesir'in Bandırma İlçesinde üç aracın karıştığı trafik kazasında iki kişi yaralandı.

Edinilen bilgiye göre Bandırma’dan Çanakkale istikametine doğru giden 06 ET9965 plakalı özel oto önünde seyraden kamyona çarptı.

Haber

Çarpmanın etkisiyle takla atan oto, karşı yönden gele servis aracına çarptı. Kazayı gören sürücüler itfaiyeye haber verdi. Olay yerine gelen itfaiye oto içinde bulunan iki yaralıyı araçtan çıkararak sağlık ekiplerine teslim etti.

Yaralıların Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi altına alındıkları ve kaza ile ilgili incelemenin başlatıldığı öğrenildi.

Kaz Dağlarında sincap adamlar

Kazdağları ormanlarında yeni nesil ormanların gelişmesi için başlatılan çalışmada sincap adamlar bir kuaför gibi yaşlı ağaçların dallarını budayıp genç ağaçları güneşe kavuşturuyor.

Haber

Kütahya’nın Simav ilçesinde gelerek Kazdağları Kocera Mevkiinde yaklaşık 40 metrelik çam ağaçları üzerinde korkusuzca budama çalışması yapan sincap adamlar mesleklerinin son temsilcileri arasında yer alıyor.

Balıkesir’in Edremit Orman İşletme Müdürlüğüne bağlı Gürgendağ İşletme Şefliği sorumluluk alanında 18.5 hektarlık sahada sincap adamlar, yaklaşık 10 günde 500 ağacın budamasını yapacak.

Yapılan budama ile yetişkin ağaçların altında bulunan genç fidanların güneş görmesi ve daha sağlıklı büyümesi hedefleniyor.

Karısını sokak ortasında vurdu

Balıkesir'in Bandırma ilçesinde bir kadın, boşanmak üzere olduğu eşi tarafından sokak ortasında tabancayla vurularak yaralandı.

Olay, saat 08.30 sıralarında Hacıyusuf Mahallesi 1. Okul Sokak’ta meydana geldi.

Haber

İşe gitmek için evinden çıkan 2 çocuk annesi H.B. (41), uzaklaştırma kararı olan boşanma aşamasındaki kocası Hasan B.’yi (51) sokakta görünce kaçmaya başladı. Silahını çıkaran Hasan B., kaçan eşini bacağından vurdu.

Olay yerinden aracıyla geçen yakınını durduran yaralı kadın, kaçarak canını kurtardı. Kaçan Hasan B. ise, emniyet güçleri tarafından kısa sürede olayda kullandığı silahla yakalandı.

Bacağından yaralanan H.B., Bandırma Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alınırken, hayati tehlikesinin olmadığı öğrenildi. Hasan B. ise adliyeye sevk edildi.

Yeni kurulan mahalleye kadın muhtar adayı

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, yeni oluşturulan Ali Çetinkaya Mahallesinde 6 Martta yapılacak muhtarlık seçiminin hazırlıkları devam ederken, 2 çocuk annesi Feleknaz Yükselen de muhtar adayı olduğunu açıkladı.

İmko Tatil Sitesinde Kafeterya İşletmecisi olan genç kadın, bütün seçmenleri oy kullanmaya çağırdı.

Edremit bahara hazırlanıyor...

Balıkesir'in Edremit Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü kent genelinde peyzaj çalışmalarına devam ediyor.

Haber

Refüj ve kavşakları rengarenk çiçeklerle donatan Edremit Belediyesi vatandaşın yoğunlukla kullandığı noktalarda iklime uygun ekim yapıyor.

Belirlenen noktalarda peyzaj düzenlemelerinin tamamlanması ile birlikte Edremit daha renkli bir görünüme kavuşacak.

Son Dakika On

Bakmadan Geçme